HVORFOR LÆRE ARABISK?

Man kan vælge et arabisk kursus af mange forskellige grunde.


Nogle læser arabisk som en del af deres akademiske pensum, og fordi de har en generel interesse i mennesker og kulturer fra den arabisk talende verden.

Arabisk er meget nyttigt for studerende med en baggrund i politisk videnskab eller internationale studier, som ser en stor efterspørgsel i aktuelle internationale relationer.

Nogle læser arabisk, fordi det kan være en stor fordel, hvis man arbejder i statslige eller private organisationer, der agerer i den arabiske verden.

mange studerende med arabisk baggrund modtager undervisning i arabisk for bedre at kunne forstå deres arv og for at øge kendskabet til deres forældres og bedsteforældres sprog.

Muslimer lærer arabisk for at kunne læse Koranen og andre religiøse tekster.

At læse arabisk åbner døren til en helt ny verden af litteratur og kunst og giver muligheden for at interagere med arabisktalende.

Gruppe af arabisk kursister

En dyb og vedvarende interesse i det arabiske sprog og den arabiske kultur er det vigtigste værktøj til at overkomme udfordringer ved at lære et sprog som arabisk. Det er ikke alle, som tager et sprogkursus i arabisk, der gør det i forbindelse med deres profession. Omend man ser arabisk som en intellektuel udfordring, en mulighed for at tilknytte sig til sin arv, en dør til  en ukendt verden eller en nøgle til en karrierevej, håber vi, at du også ser arabisk som et værdifuldt værktøj til interkulturel kommunikation og forståelse.

HVAD ER ARABISK?


Arabisk og det smukke arabiske skriftsprog bliver brugt af omkring 250 millioner mennesker i den arabiske verden, der taler det som deres modersmål. Desuden er arabisk et sprog af stor betydning for 1.2 milliarder muslimer i hele verden.


Arabisk er normalt inddelt i 3 forskellige grupper:

Klassisk Arabisk


er den ældste form for arabisk, som studeres bredt. Det er Koranens sprog og sproget på tekster fra den klassiske tid .

Arabisk Dialekt


  refererer til de regionale dialekter, som bruges i hverdagens sammenhænge og i de populære kulturmedier (musik, film, osv).

Moderne Standard Arabisk


er sproget for højere diskurs eller korrespondance, moderne litteratur, og massemedierne (nyhedsaviser, radio, tv,  internet).

For at blive flydende i arabisk anbefaler vi, at man studerer moderne standard arabisk og (mindst) én dialekt. Dit valg af dialekt afhænger af dine akademiske og personlige mål.

Kontakt vores studievejleder hvis du har brug for hjælp med at vælge det program, som passer bedst til dine behov.

VORES NYHEDSBREV